Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Muzikale begeleiding

Dirigent Michel de Valk

Pianiste Marjan Fey

Michel de Valk

Michel de Valk studeerde koordirectie bij Krijn Koetsveld, Charles de Wolf en David Porcelijn aan de Hogeschool voor Kunsten Utrecht [HKU] genaamd. Daarnaast heeft hij de opleiding Docentschap Koristenopleiding bij de Samenwerkende Nederlandse Korenorganisaties (SNK) gevolgd en aan vele workshops en masterclasses deelgenomen [o.a. Robert Sund [Zweden] King SIngers, Ludo Claesen [België] Joop Schets] waardoor hij zijn muzikale veelzijdigheid nog verder kon ontwikkelen.

Michel de Valk heeft inmiddels een respectabele staat van dienst als het gaat om het uitvoeren van zeer uiteenlopende werken (Bachs Matthäus Passion, Requiem van Verdi en Mozart etc.) met zowel koor als orkest uitvoeringen, waarbij hij orkesten en zijn (inmiddels zes) verschillende koren, mede dankzij zijn relativerende humor, tot bijzondere prestaties weet te brengen. Sinds een flink aantal jaren is De Valk naast het klassiek repertoire ook actief in de theater/musical muziek en popmuziek. Hierbij produceert en arrangeert hij muziek voor deze gezelschappen. 

Naast actief dirigeren zit De Valk ook regelmatig in jury’s bij concoursen en talentenshows. 
Zijn visie ten aanzien van musiceren met amateur zangers en instrumentalisten is dat hij het belangrijk vindt dat men vanuit een ontspannen en veilige omgeving leert zingen en spelen. De sfeer van een vereniging is bepalend voor hoe de muziek klinkt van zo’n groep. “Mijn missie en opdracht is een groep in balans te brengen en dit vervolgens naar een hoger muzikaal niveau te tillen”.

Marjan Fey

Marjan Fey studeerde piano en behaalde haar bachelor aan het Hilversums Conservatorium bij Matthijs Verschoor, met als bijvak koordirectie. Haar master behaalde zij aan het Amsterdams Conservatorium bij Willem Brons. Daarnaast specialiseerde zij zich op het gebied van begeleiding van vocalisten en koren bij John Bingham in Engeland. Tevens studeerde zij orgel bij de Haarlemse organist Klaas Bolt.

Haar voorkeur gaat uit naar het begeleiden en dirigeren van koren in allerlei muziek- genres. Zij is vast verbonden als begeleidster aan een aantal koren, waaronder de Christelijke Oratorium Vereniging te Hilversum, het Utrechts Politie Mannenkoor “Excelsior”, Koninklijk Mannenkoor “La Bonne Espérance” te Eindhoven en Fulco’s Regionaal Mannenkoor te IJsselstein

Tevens is zij cantor en organist in de basiliek in IJsselstein. Als pianiste maakt ze deel uit van het Erasmus Consort. Fey werkt als programmeur voor de concerten bij Staten Generaal in Den Haag